femkeinzuidamerika.reismee.nl

1 week Cusco, altijd feest in Juni!

Daar ben ik weer! En alweer bedankt voor de leuke reacties!

Ik ben hier nu een week en het bevalt tot nu toe goed. Er zijn wel een aantal dingetjes waar je erg aan moet wennen. Buiten het cultuur verschil wat echt hudge is hier! Is het klimaat ook heel apart. Overdag is het buiten zo rond de 20 á 25 graden maar snachts is het rond het vriespunt. Omdat de huizen zo dik zijn is het binnen ijs koud! Plaatselijke bevolking vind het dan ook heel normaal om buiten in een tshirt te lopen en binnen een jas aan te hebben

Undecided
. Ik probeer zoveel mogelijk verschillende laagjes aan te doen zodat ik me niet iedere x hoef te verkleden.

Verder is juni de feestmaand hier. De maand van de bevrijding. Waarvan precies weet ik niet maar in ieder geval is er iedere dag een soort optocht en zijn er iedere dag dansende mensen in het centrum. Aankomende donderdag is er het feest van het jaar, een wedstrijd van Nederland en een verjaardag van mn huisgenootje dus dat wordt extra feest!

Mijn spaans gaat al iets vooruit. Willem en Sander, ik zal volgende week een stukje spaans op mn blog zetten

Wink
daar is het nu nog iets te vroeg voor. Ik heb iedere dag eerst 2 uur grammatica van een vent die onverstaanbaar spaans en heel slecht engels praat en daarna 2 uur praten met een heel grappig vrouwtje. Verder ga ik smiddags meestal iets met Nick doen, de enige huisgenoot die smiddags geen les heeft. We gaan dan het centrum in of spaans oefenen.

Donderdag heb ik kookles en salsales gehad! Super leuk. Vooral de salsales was een succes en daarom zijn we vrijdagavond met een paar gaan salsadansen. Donderdagavond zijn we ook nog naar een karaokebar geweest maar dat vond ik niet zon succes.

Gister heb ik even een hostel uitgezocht voor volgende week. Ben half overleden op de weg er naar toe want het is boven op een berg en de hoogte is hier killing! Je krijgt bijna geen lucht dus het wandelen is heel zwaar. Wel een super leuk hostel uitgezocht (op aanrade van Ike) boven op de berg dus. Het heeft een binnentuin, wat echt heel zeldzaam is hier, en een leuk barretje. Daarnaast zijn we nog even naar de markt gegaan waar ze echt de vreemdste dingen verkopen. De man van de snoepkraam verkoopt namelijk ook rauwe kip en je kunt er verse kikkerbillen kopen

Surprised
. Vandaag maar woordjes leren want ik krijg een test morgen!

Volgende week dindsdag Inca trail! Super veel zin in! Nouja dit was het weel weer. Ik zal proberen een filmpje te uploaden die Nick voor me heeft gemaakt.

Heel veel Liefs!! xxxx Femke

Femke

Ik weet niet zeker of het is gelukt om mn video te uploaden dus bijdeze de youtube link: http://www.youtube.com/watch?v=2ovwM13BxM0

Jannes

Hey Femke,

Klinkt allemaal erg gezellig daar.
Heel veel plezier nog en zorg dat je genoeg fotos en filmpjes maakt voor de thuisblijvers!

kusje,

Jannes

Nicole

Wauw, je spreekt echt al een woordje spaans!
Leuk dat je Nick hebt om nu leuke dingen mee te doen, en met die cursussen, dansavondjes en feestjes leer je vanzelf meer mensen kennen! Heb je al mensen leren kennen die ook de Inca Trail gaan doen? Xx

Lotte

Hey MultiFem! Je bewijst je naam maar weer eens: feesten, Spaans leren, vrienden maken en salsadansen! Hopelijk is deze teacher beter en betrouwbaarder dan de SXM-Maria ("my name is Maria, but friends call me crazy...").
Geniet van je feestweek!

Adios! xxx

Inga

Hee chick!

Zo te zien op youtube gaat het prima met die pandapunten van je! Goed bezig zeg ik! :-)

Enjoy! xxxxxxxxxxxxxx

annelies

Ik las iets en dat is echt heel moeilijk te geloven...femke die de karaoke maar niks vond..watskeburt? Lol
Mooi dat je het zo naarje zin hebt, succes met je spaans en genietse daar!
Liefs, annelies