Bolivia, and I almost died again!
Beste mensen,
Het is alweer een week geleden en er is alweer een heleboel gebeurd! Ik ben op dit moment in Salta, Argentinie maar daar is heel wat aan vooraf gegaan.
Na mijn laatste drankje met Nico ben ik vroeg naar bed gegaan omdat mijn bus naar Puno vroeg in de ochtend vertrok. De bussen in Peru zijn heel luxe dus ik zat lekker onderuit gezakt in mijn stoeltje van het uitzicht te genieten, muziek te luisteren en een beetje te slapen en voor ik het wist was ik in Puno. Deze stad vond ik gelijk helemaal niks. Het ligt aan het Titicacameer en je kunt er eilanden bezoeken maar volgens velen is dit een soort Eurodisney atractie en daar ben ik afgelopen december nog geweest. Ik besloot dan ook de volgende dag verder te reizen naar La Paz, Bolivia. Deze reis had iets meer voeten in de aarde omdat ik na 2 uur te voet de grens over moest. Je moet dan een stempel in je paspoort laten zetten en aan de andere kant weer terug de bus in. Vervolgens reden we nog een uurtje en kwamen we aan in Copacabana. DIt is echt een super leuk stadje aan het Titicacameer wat eigenlijk net een kustplaatsje is met boulevard. Na een stop van een uur en een soepje op het terras, verdorie wat heb ik terrasje gemist, reden we verder naar La Paz. We moesten nog wel even het meer oversteken met een pondje. Echt aparte ervaring, hiervoor verwijs ik naar de foto..
In La Paz aangekomen hoorde ik een meisje tegen een taxichauffeur roepen dat ze naar Loki wilde. IK OOK! Schreeuwde ik gelijk en zo had ik gelijk een vriendinnetje. We sliepen samen in een kamer in een stapelbed met nog 18 andere

Om 8.00 werden we opgehaald en samen met nog 3 andere uit ons hostel reden we naar 4700 m hoogte boven zeeniveau. We moesten mountainbiken tot 1100 m hoogte boven zeeniveau dus kun je nagaan hoe stijl je dan naar beneden gaat. Eerst een stukje verharde weg en daarna een heel end onverhard vlak langs de afgrond! Super eng maar ook super vet om een keer mee te maken en wederom was het uitzicht weer geweldig! Kate, mnengelse vriendinreed echt als een trage otter over die weg als de dood dat ze het niet zou overleven

De volgende dag ben ik richting het bus station gegaan om ´s avonds met de bus richting Salta te vertrekken. Ik wilde voor de finale in Argentinie zijn dus er stond me een aardige reis te wachten. Oorspronkelijk 18 uur naar de grens en 7 uur vanaf de grens tot aan Salta. Dit is uiteindelijk in totaal 30 uur geworden! 30 uur, zonder eten, zonder wc, zonder verwarming terwijl het buiten ver beneden het vriespunt is ´s nachts! En, daar boven op, grotendeels op onverharde wegen. Lees: helemaal geen weg is ook een weg. Dwars door iets wat volgens mij een woestijn genoemd kan worden. Een reis die ik waarschijnlijk nooit meer vergeet omdat ik zo ontzettend heb afgezien zeg maar. Maar ook dit heb ik overleefd en je word er hard van laten we maar zeggen. Ik was heel blij met mijn slaapzak en mn crackers want in 30 uur zonder eten kun je droge crackers ineens heel erg gaan waarderen. Om 02.00 kwam ik in Salta aan waar ik niet eens de tijd nam om te eten maar onmiddelijk een taxi naar het hostel nam waar ik nu verblijf en in een diepe slaap belande.
Nu ben ik dus in Argentinie waar ik de finale van het Wereldkampioenschap ga bekijken en waar ik nog heel veel andere leuke dingen ga zien!
Wordt vervolgd...
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Cool! Zodra ik er ben gaan we het rustig aan doen, ik laat mijn helm en wandelschoenen namelijk thuis ;-). Ben blij dat je veilig in Salta bent aangekomen en dat je 's nachts het hostel hebt kunnen vinden. Tot vrijdag!! Xx
Sjonge, ben ik ff blij dat je het nog kunt navertellen. De foto's geven een prachtig beeld van het landschap. Om jaloers op te zijn, wat mooi! Fijn dat je je richt op het voetballen en niet op de Tour de France. Dan had je misschien als een renner willen afdalen en daarvoor lijkt me jouw parcours niet echt geschikt. Het kan niet anders of je moet er wel van afvallen: een cracker en al die inspanningen. Ik ben benieuwd of Argentinië na de teleurstelling van Maradonna nog wel aandacht schenkt aan het WK. Je kijkt zeker wel uit naar het weerzien met Nicole. Lijkt me geweldig om samen nog wat rustige weekjes in Argentinië door te brengen. Geniet nog maar verder en tot ooit. Ik kan niet wachten!
wowie wat een supervet verhaal weer!!
pas je wel goed op jezelf met al dat feesten ;)
dikke kus!
Ha Femke!
Echt een gave reis!
Elke keer weer leuk om je verslagen te lezen.
Misschien zie ik je in Tilburg weer,
Veel plezier nog!
Geniet ervan.