femkeinzuidamerika.reismee.nl

de vlucht, Lima en Cusco

Beste mensen,

Nu vanuit Cusco mijn tweede verhaaltje. Ik wil in ieder geval iedereen bedanken voor de lieve berichtjes!

Ik zal beginnen met mijn vluchten. Vanaf Amsterdam naar Madrid was het goed te doen. Het duurde zo´n 2,5 uur en gedurende de hele vlucht heeft het meisje voor mij naar me zitten staren. Mijn eerste vriendin, al was het misschien alleen van haar kant, was ongeveer 3 jaar. Daarna snel over moeten stappen op de vlucht naar Lima. Tijdens die vlucht leerde ik een man kennen van mijn vaders leeftijd die zijn dochter ging opzoeken in Peru waarmee hij samen ging rondreizen (zo kan het dus ook pap). Aparte vent, geloofde niet in inentingen of Malaria en had nog nooit van Dengue gehoord. Hij deed me een beetje aan Martijn denken met izjn complot theoriën maar dan zonder gekookt ei hihi. In Lima aangekomen werd ik netjes opgewacht door een man van het hostel waar ik zou overnachten. Ontzettend aardig maar sprak geen woord engels en toen ik vroeg of hij Joran van der Sloot kende antwoorde hij si do you know Cusco. Uhm laat maar. Het hostel was erg kleurrijk en de mensen heel aardig maar er waren bijna geen gasten. Ik heb nog even met een Canadees zitten praten en ben om 20.00 lokale tijd naar bed gegaan. Ik voelde me best raar, alleen in zo´n grote kamer waar 6 stapelbedden stonden. Maar ik heb het overleefd en ´s ochtends kreeg ik een heel uitgebreid ontbijt!

Samen met een Australische jongen die dezelfde vlucht naar Cusco had als ik ben ik naar het vliegveld gegaan. Super mooi uitzicht tijdens de vlucht maar dat zullen jullie op de fotos wel zien (als het uploaden lukt tenminste). In Cusco aangekomen werd ik opgewacht door een super aardig vrouwtje van de taalschool waar ik ook mee in huis woon. Het is een super groot huis waar ik samen met 3 medestudenten (waarvan 1 Nederlands meisje

Laughing
) en 2 gezinnen bestaande uit een lerares met haar 2 kinderen en de regelaarste van de school met haar 2 kinderen woon. Ik heb een heel klein maar gezellig kamertje op de eerste verdieping helemaal achterin met een eigen badkamer! Beetje armoedig maar tegelijkertijd super luxe dat ik mijn eigen badkamer heb. Ik ben gelijk op bed gaan liggen omdat het hoogte verschil echt super vemoeiend is en je er ook erge hoofdpijn van krijgt. Ik heb daarom ook besloten vanmiddag niet mee te lunchen vanwege de misselijkheid.

Vanochtend ben ik om 06.30 opgestaan om de wedstrijd Nederland-Denemarken te kijken. Voor, tijdens en na het ontbijt kon ik lekker meegenieten van de eerste winst van Nederland. Daarna voor mijn eerste les naar school. 20 minuten lopen of 5 minuten met de taxi wat je 90 eurocent kost, is mijn school. Het is hier altijd zonnig dus we besloten te lopen. Mijn eerste lessen waren vooral overweldigend! In combinatie met de hoofdpijn heeft het er voor gezorgd dat ik nu helemaal kapot ben maar wel al heel wat geleerd heb.

Ik heb eigenlijk nog veel meer te vertellen maar om het een beetje leesbaar te houden laat ik het hier bij. Het gaat in ieder geval goed met me! Ik heb super goed geslapen en heb een heerlijk bed. Het eten is ook lekker al kan ik niet alles thuis brengen. Nouja de rest lezen jullie later wel of zien jullie op de fotos. Ik heb inmiddels wel bereik op mijn mobiel.

Dikke kus uit Cusco,

Femke

Priscilla

Holla Femke!

Como estas? Echt heel vet dat je er nu al bent! Jou plekje is en blijft leeg volgens mij! Productiviteit van alle medewerkers op de 7e etage is met 180% gestegen afgelopen week! Mucho plezieros daar nog!

Besos

Femke

ow en mensen, internet is hier heel traag dus mn email doet het op t moment niet. Niet boos worden als ik niet reageer of anders berichten sturen via deze site die doet het altijd. Gister deed mn email het wel maar als het zo blijft ga ik van de week wel ff naar n internet cafe want das toch facking cheap! xxxxxxx

geertje

tjonge jonge genoten van je verslag en in het bijzonder van je lef en moed. Bijzonder Femke, bijzondere dame ben jij, goed bezig!! geniet van al die mooie dingen; een end weg he om een potje te tennissen. zo'n nieuwe ervaring werkt inspirerend...tot gauw kus geertje

Inga

Hee Fem!

Klinkt alsof je het bijzonder naar je zin gaat hebben daar! Geniet zonder mate! xxxxxx

sander

fem ik vind het erg leuk om te lezen hoe je dit toch allemaal flikt in je eentje. je gaat een geweldige tijd tegemoet. geniet, geniet en geniet!
take care, dikke kus

ps over een paar weekjes mag je dit stukje naar het spaans vertalen oké ;)

Lotte

hey stoertje! wat fijn dat het allemaal zo vlekkeloos verloopt! een goed begin, is ... ;)
ga lekker genieten en veel ervaringen opdoen!

dikke kus uit tilburg!

Renske

He (schoon)zus,

Wat een super verhalen nu al en de foto's zijn gaaf heb je wat extra ruimte gegeven dan kan je ons zeker blij maken met de mooie plaatjes die je daar maakt.
Vinden je echt super stoer meid.
ga zo door!

xxxxxxxxxxxxxxx
kirsten en renske

nico

Holaaaaaaa ¿quieres cerveza? hasta luego... ingles x

Oma

Dag lieverd, fijn dat het allemaal zo voorspoedig is gegaan.Leuke foto's vooral van het huis en je kamerje en natuurlijk van de stad. Geniet maar van alles!
Dikke hugh van Oma

Willem

Hoipipeloi!

leuk om te lezen dat het zo goed gaat!
Volgens mama is Peru echt een supermooi land!
kun je al een mini-woordje spaans?
haha groetjes Willem

Marlou

Klinkt erg goed allemaal meis! Ben blij dat het allemaal goed gegaan is en dat je nu een eigen stekkie hebt, het is een leuk huisje! Hopelijk is je hoofdpijn al wat verdwenen, zodat er veel Spaanse woorden bij kunnen haha! Succes en vooral geniet ze! Dikke kus

Nicole

Zo, ik heb ook ff je site ontdekt. Spuit 11 die ik ben.
Ben blij dat je reis is meegevallen, das een goed vooruitzicht voor mij :)
Het is natuurlijk super, ik had niet anders verwacht. Vergeet niet je spaans te oefenen met je nieuwe latinovrienden (die je ongetwijfeld zult maken)! En tip van de dag: oefen met die kids thuis! :D
Kus pats boem